En aquesta primera entrada del blog, us vull parlar de la planta que fa la flor que més m’agrada i la que més vegades em pregunteu pel seu manteniment. És l’anomenada Orquídia (nom científic Orchidaceae).

Com a curiositat us diré que diuen que si somies amb elles és que tens el desig interior de tendresa, romanticisme i amor.

Provenen de les selves pluvials en els tròpics, amb un clima que no varia gaire en tot l’any. Les primeres van arribar a Europa a principis del segle XVIII. Existeixen unes 25.000 espècies d’orquídies, però avui us parlaré de la que és més habitual trobar a les floristeries, ja que és la més venuda, la Phalaenopsis.

És una de les millors orquídies per tenir dins de casa. És una planta epífita (creix a les copes dels arbres) i en el seu hàbitat treuen la humitat de l’aire, de la pluja o de l’escorça de l’arbre on està. Per tant, no li agrada estar excessivament mullada i molt menys amb aigua a sota.

El test ideal hauria de ser transparent, ja que les arrels també fan la fotosíntesis, encara que si no ho és i li deixem la part de dalt al descobert (sense posar-hi terra, ni paper, ni llaços…) ja seria suficient. Les arrels també ens poden donar una pista del seu reg, ja que si estan ben hidratades són de color verd i si els hi falta aigua es tornen blanquinoses.

La millor manera de regar-les és per immersió: submergir el test en un recipient amb aigua durant uns minuts, fins que les arrels estiguin ben hidratades. Després deixar escórrer bé l’aigua, ja que si li queda aigua a sota pot emmalaltir. Per això, també li va molt bé posar unes pedretes en el cul del test on estigui col·locada, això farà que tingui humitat sense estar en contacte amb l’aigua.

Per últim, recomanar que estigui en un lloc amb molta llum, fins i tot li agrada que li toqui una estoneta el sol i lluny de corrents d’aire.

La veritat és que és una planta molt agraïda, ja que la seva flor és de llarga durada. Cal tenir en compte que quan li cau tota la flor, només haurem de tallar el tros de tija que quedi sec. La seguirem regant, però amb menys quantitat d’aigua, esperant que el proper any torni a donar-nos el seu regal, que són les seves flors.

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola,
et puc ajudar?